Psychomotorische Therapie


Sonja De Poorter

Hallo, mijn naam is Sonja De Poorter.

In mijn vorige carrière was ik directeur van een KMO, een textielbedrijf. Na een burnout in de zakenwereld besloot ik een ommezwaai te maken en te groeien in wat me nauw aan het hart ligt : schoolgaande kinderen.

Ikzelf was zeer leergierig. Thuis las ik de hele encyclopedie door maar op de schoolbanken kon ik me niet concentreren op de uitleg van de juf. Met vallen en opstaan leerde ik mezelf hiermee om te gaan. Vanuit die ervaring ging ik op zoek naar oplossingen.

Toen ik mij ging bijscholen in Educatieve Bewegingsleer ontdekte ik waarom ik zoveel moeite had gehad. In deze driejarige opleiding leerde ik alles over lateralisatietherapie en leerde ik leerstijl profielenopmaken aan de hand van dominanties. Ik ontdekte dat mijn profiel niet paste in ons toenmalige klassieke onderwijssysteem. Ondertussen heb ik honderden kinderen kunnen helpen met tips en oefeningen die bij hun eigen leerstijl profiel passen.

Naast Educatieve Bewegingsleer ben ik reeds 20 jaar gespecialiseerd in lateralisatie therapie, reflex integratie, psychomotoriek en schrijfmotoriek.

Ik ben tevens gecertifieerd Brain Gym instructeur en relatieconsulent.