Els Franssens

Osteopaat Praktijk De Hoofdzaak

Gepassioneerd over het menselijke lichaam met al zijn verschillende structuren en weefsels die als een orkest samenspelen. Het harmonisch laten klinken ervan is een kunst en het doel van de handelingen van de osteopaat.

In 2000 behaalde ik de bachelor in orthopedische technieken en dankzij deze studie raakte ik helemaal in de ban van het functioneren en de mechanica van het menselijke lichaam. Nieuwsgierig naar meer startte ik na deze studie de vijfjarige opleiding tot osteopaat aan de International Academy of Osteopathy in Gent. Sindsien ben ik me blijven bijscholen en heb ik ook al doende veel bijgeleerd, ook van collega’s in groepspraktijken.

Els Franssens

OSTEOPATHIE

Als osteopaat sta ik er nog elke dag versteld van hoe ingenieus ons lichaam gebouwd is. Echter treden er bij de meeste mensen wel eens spanningen op in verschillende weefsels die voor klachten kunnen zorgen. En dit van bij de geboorte tot op latere leeftijd. Stress mentaal of fysiek, ongezonde voeding, trauma’s, vervuiling, ontstekingen, verkeerde houding, … beïnvloeden het goede functioneren van ons lichaam. Daarom is een osteopatische behandeling aangewezen op elke leeftijd en in elke levensfase.

De handelingen van de osteopaat bestaan er uit om de bewegingsbeperkingen in het lichaam op te sporen en vrij te maken.

Denk hierbij aan hoofd, nek, romp, ledematen en ook organen.

Daarnaast heb ik een sterke affiniteit met stress-gerelateerde klachten, zoals klachten in de buikstreek, tandenknarsen, spanningshoofdpijn, hyperventilatie en angstaanvallen.

RAAKVLAK OSTEOPATHIE EN ORTHOPEDIE

Mijn kennis van de orthopedie zorgt ervoor dat ik bij bepaalde patiënten op dit vlak extra ondersteuning kan bieden. Een biomechanisch onderzoek van de voeten bepaalt of er eventueel steunzolen nodig zijn. Opmeting van een bekkenscheefstand sluit uit of er een beenlengteverschil is en of dit met steunzolen moet opgevangen worden. Ook advies ivm braces en orthesen kan gegeven worden indien nodig.