EHBL

Eerste Hulp Bij Leren

Een boeiende voordracht voor leerlingen, ouders en leerkrachten.Leren leren, hoe begin je er aan?


Als 10-jarige sta je opeens voor die onvermijdelijke opdracht. De leerkracht vertelt je dat er morgen een toets is. Je moet voor de eerste keer studeren! Maar wat is dat precies? Hoe begin je daar aan?

Je gaat naar huis en vertelt aan jouw mama en papa uitgebreid, in geuren en kleuren, over die grote verantwoordelijkheid die je vanaf heden met je meedraagt: je staat zelf in voor jouw punten. Eén ding heb je alvast goed begrepen: goed studeren betekent een goed resultaat en dus iedereen tevreden! Misschien krijg je dan eindelijk dat ene spel waar je al zo lang naar vraagt. Er hangt veel van af maar…wat is studeren eigenlijk?

Als studiecoach krijg ik dagelijks te maken met de onzekerheid waarin studenten leven. Van het lager tot secundair tot zelfs hoger onderwijs, heel wat leerlingen tasten in het duister naar een juiste studiemethode. Maar bestaat deze wel?

Graag wil ik mijn kennis en ervaring met jullie delen omtrent “leren leren”. Welke studiemethodes en leerstrategieën bestaan er? Hoe pak je dit het best aan? Zijn er externe factoren die een rol kunnen spelen?

Op een leuke, interactieve manier geef ik jullie tips om vanaf heden op zelfverzekerde wijze met de neus in de boeken te duiken.